Viikkokurssit syksy 2021

Kurssit pidetään Taideseuran tiloissa
kerhotalo Sasekan kellarikerroksessa Vuosaaressa,
osoitteessa Kalkkihiekankuja 6 00980 Helsinki.

Syksyn viikkokurssit alkavat 13.9.

MAANANTAISIN Öljy- ja akryylimaalaus klo 15–21

Öljy- ja akryylikurssi kokoontuu maanantaisin klo 15–21. Opettaja Siiri Pohjolainen on paikalla kahdeksan kertaa kauden aikana klo 16–19 ja ohjaa liukuvasti molempia ryhmiä – välissä on teoriaosuus.  Opettajan johdolla maalataan 8 kertaa, lisäksi on 4 itsenäistä maalauskertaa. Kurssi sopii aloittelijoille ja pidempään harrastaneille. Kurssin hinta on 80 €, viite 94715. Kurssi alkaa 13.9.

TIISTAISIN Tiistaimaalarit klo 10–14.

Tiistaimaalarit kokoontuvat tiistaisin klo 10–14, yhteensä 12 kertaa. Kurssilla työskennellään pääosin itsenäisesti. Myös maalaustekniikat ovat vapaavalintaiset. Kurssi on tarkoitettu itsenäiseen työskentelyyn tottuneille maalareille. Opettaja Vesa Hjort antaa maalausohjelman ja on paikalla yksilöllistä opastusta varten neljä kertaa kolme tuntia kauden aikana.
Kurssin hinta on 75 €, viite 5733. Kurssi alkaa 14.9.

TIISTAISIN Elävän mallin piirustus klo 18–20.

Elävän mallin kurssilla harjoitetaan mallipiirustusta ja/tai croquis -piirustusta. Kurssikertoja on 12. Opettaja Tuomo Laakso on paikalla viisi kertaa, malli on paikalla joka kerta. Opettaja varmistuu myöhemmin. Kurssin hinta on 85 €, viite 5720. Kurssi alkaa 14.9.

UUSI:

KESKIVIIKKOISIN Akvarellin ABC ja Viiva ja väri klo 18–20.30.

Jonkin verran akvarellia harrastaneille, myös ihan aloittelijoille. Kurssilla käydään läpi tekniikan perusteiden lisäksi myös piirtämisen ja sommittelun alkeita eri tehtävien muodossa: maalataan mm. asetelmia ja tutkitaan yksittäisiä esineitä. "Vakavien" tehtävien rinnalla nautitaan myös väreillä leikkimisestä: kokeillaan hauskoja akvarellisia efektejä! Tarvikelista tulossa.

HUOM: Opettaja on luvannut huomioida myös Viiva ja Väri -kurssilta siirtyvät tussityöskentellijät.

Opettaja Olga Veselovskaya on paikalla 10 kertaa, lisäksi kaksi omatoimikertaa. Kurssin hinta on 85 euroa, viite 5775. Kurssi alkaa 15.9.

TORSTAISIN Uusia kulmia kuvan tekemiseen klo 10.30–14.30.

Kurssilla etsitään omaa ilmaisutapaa. Miten ja miksi se kehittyy jokaisella sellaiseksi kuin se on, ja millä tavalla ilmaisun tyyli palvelee sisältöä. ”Mitä tahansa voi tapahtua, jos uskaltaa olla rohkea”, sanoo kurssin opettaja Gun Holmström. Välineet ja tekniikka vapaat, ainoa vaatimus hajuttomuus. Kurssi kokoontuu 12 kertaa. Opettaja on paikalla neljä kertaa kolme tuntia, loput kerrat omatoimisia. Kurssin hinta 75 €, viite 5762. Kurssi alkaa 16.9.

TORSTAISIN Grafiikkaryhmä klo 18–21

Grafiikkaryhmä työskentelee itsenäisesti ilman opettajaa. Kurssi kokoontuu torstai-iltaisin kello 18–21. Osallistuminen edellyttää aiempaa kokemusta grafiikan teosta ja kykyä työskennellä ilman ohjausta. Kurssin hinta on 30 €, viite 5759. Kurssi alkaa 16.9.

UUSI:

TORSTAISIN Viiva ja väri -etäkurssi klo 18 yhdistyy keskiviikkoillan Viiva ja väri -kurssin kanssa.

LAUANTAISIN: Akvarellimaalaus kello 10–13.

Kurssilla opiskellaan opettajan kurssisuunnitelman puitteissa keskittyen omaan oppimiseen – teoriaa unohtamatta. Opettajana Elina Tammiranta-Summa. Opettaja on paikalla 10 kertaa, lisäksi kaksi omatoimikertaa. Kurssin hinta on 85 €, viite 94566. Kurssi alkaa 18.9.

Osallistuminen edellyttää seuran jäsenyyttä. Ilmoittautuminen ja tiedustelut:
Alina Arkonkoski ihts.kurssit@gmail.com
tai puh. 040 129 1737, mieluiten tekstiviestillä.

Katso maksuohjeet kohdasta Ilmoittaudu ja maksa!