Viikkokurssit kevät 2023

Kurssit pidetään Taideseuran tiloissa
kerhotalo Sasekan kellarikerroksessa Vuosaaressa,
osoitteessa Kalkkihiekankuja 6 00980 Helsinki.

Kurssit käynnistyvät viikolla 3 eli maanantaista 16.1. alkaen.

MAANANTAISIN Öljy- ja akryylimaalaus klo 15.30–21 (HUOM: aika muuttunut)

Öljyväri (hajuton tärpätti!), vesiliukoinen öljyväri tai akryyli. Sekä annettuja tehtäviä että omia aiheita. Sopii aloittelijoille ja pidempään harrastaneille. Työskentelyaika klo 15–21. Ryhmä jakautuu liukuvasti iltapäivä- ja iltaryhmiin. Opettaja Mari Pihlajakoski on paikalla 8 kertaa kauden aikana klo 16–19 ja ohjaa molempia ryhmiä – välissä on teoriaosuus.  Opettajan johdolla maalataan 8 kertaa, lisäksi on 4 itsenäistä työskentelykertaa. Kurssin hinta 80 €, viite 94715. Kurssi alkaa 16.1.

TIISTAISIN Tiistaimaalarit klo 10–14.

Kurssi on. tarkoitettu itsenäiseen työskentelyyn tottuneille maalareille ja vapaavalintaisille hajuttomille tekniikoille. Kurssilla maalataan annettuja tehtäviä tai oman aiheen mukaan. Opettaja Vesa Hjort antaa maalausohjelman ja on paikalla yksilöllistä opetusta varten 4 kertaa kauden aikana. Kurssi kokoontuu 12 kertaa.
Kurssin hinta on 75 €, viite 5733. Kurssi alkaa 17.1.

TIISTAISIN Elävän mallin piirustus klo 18–20.

Kurssilla piirretään elävää mallia ja croquis -piirustusta. Kurssikertoja on 12. Opettaja Tuomo Laakso on paikalla viisi kertaa, malli on paikalla joka kerta. Kurssin hinta on 85 €, viite 5720. Kurssi alkaa tiistaina 17.1.

KESKIVIIKKOISIN Viiva ja väri klo 18–20.30.

Kurssi sopii akvarellista, tussista ja sekatekniikoista kiinnostuneille. Piirretään ja maalataan erilaisin tekniikoin havainnosta ja mielikuvituksesta. Yhdistetään perinteisiä ja moderneja menetelmiä. Opitaan, miten voi saavuttaa ilmeikkyyttä yksinkertaisinkin keinoin. Opettaja Olga Veselovskaya on paikalla 10 kertaa, etänä tai paikalla ollen. Lisäksi kaksi omatoimikertaa. Etäopetus tapahtuu zoomissa. Joka neljäs opetuskerta on läsnäolokerta kerhotalo Sasekalla. Kurssin hinta on 85 euroa, viite 5775. Kurssi alkaa 25.1.

TORSTAISIN Uusia kulmia kuvan tekemiseen klo 10.30–14.30.

Kurssilla tutkitaan omaa ilmaisutapaa ja sen suhdetta sisältöön. Välineet ja tekniikka ovat vapaat, ainoa vaatimus on niiden hajuttomuus. Kurssi kokoontuu 12 kertaa. Opettaja Gun Holmström on paikalla 4 kertaa, muutoin työskennellään itsenäisesti.

Kurssin hinta on 75 €, viite 5762. Kurssi alkaa 26.1.

TORSTAISIN Grafiikkaryhmä klo 18–21

Ryhmä työskentelee itsenäisesti ilman opettajaa. Osallistuminen edellyttää aiempaa kokemusta grafiikan teosta ja kykyä työskennellä ilman ohjausta. Kurssin hinta on 30 €, viite 5759. Kurssi alkaa 19.1.

LAUANTAISIN: Akvarellimaalaus kello 10–13.

Kurssilla opiskellaan opettajan kurssisuunnitelman puitteissa keskittyen omaan oppimiseen – teoriaa unohtamatta. Opettaja Elina Tammiranta-Summa on paikalla 10 kertaa kello 10–12.30, lisäksi 2 kertaa itsenäistä työskentelyä. Kurssin hinta on 85 €, viite 94566. Kurssi alkaa 21.1.

Lyhytkurssi kevät 2023:

Kevään lyhytkurssi on Akvarellia aloittelijoille. Alustava ajankohta on lauantai-sunnuntai 6.–7.5. Tiedot tarkentuvat myöhemmin.

Osallistuminen edellyttää seuran jäsenyyttä. Ilmoittautuminen ja tiedustelut:
Alina Arkonkoski ihts.kurssit@gmail.com
tai puh. 040 129 1737, mieluiten tekstiviestillä.

Katso maksuohjeet kohdasta Ilmoittaudu ja maksa!